music in me

Thursday, November 12, 2015

Alhamdulillah.

respon 

Bismillahirrahmanirrahim..

First of all..i want to congratulate my ownself for getting 3.513 for sem 3, walaupun ia tidak membanggakan aku langsung!!! Hmm. Tap sokay lahhh.

Syukur alhamdulillah.

Apa yang aku usahakan memang setimpal results yang aku dapat.

Mana taknya... mengajar dan belajar sambil ngedate. Bukannya aku study sangat punn. Hmm.

Jeles jugak sebenarnya bila results orang lain tinggi2. Hmm. Slack aku kat botany and kuanti i guess. N also, i only got A for bola tampar. Apakahh syiqin??! Apakahh???!! Hmm.

Takpelahh.

Ya Allah...jadikan lah aku seorang yang reda dan ikhlas menerima segala ketentuanMu.. amiin ya rabbal alamin..

Allah's servant.

Wednesday, November 11, 2015

To the light

respon 
Bismillahirrahmanirrahim..

Haii.. dah bertahun kan aku tak update blog nii. Hmm busy maybe. Hahahah.

Actually.. aku rasa sangat down sekarang.. rasa lost.. rasa hilang arah tuju..

Ibarat malam yang kelam. Sinaran purnama tak langsung kelihatan.

Aku asyik asyik berfikir.

Apa nak jadi dengan diri ni? Banyak yg sudah berubah. I'm not saying that dulu aku baik. Tapi sekarang makin tak baik. Hmm

Aku sedar diri aku dah banyak lalai. Really far from the right path. Tapi susah utk aku ubah semula.

Bila kat rumah (macam sekarang ni), aku nak sangat berubah. But then, after aku balik btulu balik, perasaan tu slowly fade away. And aku macam biasa jadi lah setan balik. Hmm.

Aku taknak.

Aku nak berubah.

Tapi kadang kadang aku takde pendorong. I need someone yang aku rapat. Yang ada dengan aku kat bumi kenyalang. Yang boleh bantu aku utk berubah. Aku taknak jd ahli neraka. Taknak. Taknak sama sekali.

Tapi aku mudah terpengaruh.

Keadaan sekeliling aku.....hmm.

Diri ini dah tak suci. Hati ini sudah gelap.

Ya Allah.. dugaanMu ini berat bagiku.. fikiranku seringkali mengimbau dosa yang lalu. Maksiat itu.

Kadang kala, sukar utkku bertaubat. Mana taknya. Hati dah hitam. Maksiat terasa manis sekali. Sukar ditinggalkan. Tapi akal menjernihkan. Memberi kesedaran. Nafsu harus dikawal. Cumanya.. aku perlukan bimbingan..

Aku rindu tarbiah.
SEPINTAR.

I used to be naqibah, badar. But now... I'm the Satan.

Oh Allah.. please guide me.. i need You badly. My heart's crying. My soul's dying..

Allah's servant.