music in me

Friday, December 30, 2011

GEMPAK PUNYA LAGU WOO ~

respon 
hahahaha.. aq baru je tuka lagu blog nii..haha..aq mmg suke meng'update' hahaha..kalo dulu byk lagu nasyid kan?? sekarang, korang dengar la pulak lagu2 baru aq nii..hoho ^0^
hurmmm..bukannye aq x suke lagu nasyid, tapi, kalo asyik lagu yg sama je, orang akan bosan ngan kiterr..kiterr kne jd seorang yg bervariasi cket taw..haha

hurmmm..korang perasan tak byk lagu ape dalm blog aq nii?? haha..byk lagu HINDUSTAN maa~ haha..kalo korang nk taw, aq kturunan india taw..haha..kata nenek aq laa..aq india + siam..hoho..hurmm.. aq ni kire MAMAK GENERASI KEEMPAT laa..hahaha..seyes taww..huhu ;)

hurmmm..bangga pulak..haha..hurmmm..ape kata, korg teroskan mndengar lagu2 yg aq sediakan ..haha..jgn gelakkan aq pulak !! hahaha..kalo korang KPOP, aq HPOP..haha..HINDIPOP..wakaka !! tp ade gak unsur kpop dlm list music player aq kan..haha..

kalo yg lagu2 B.I tuu..FINAL COUNTDOWN + I WILL SURVIVE, aq pilih coz lagu tu byk bg semangat kat aq..hahha..tataw la semangat ape..aq taw lagu tu da lama, tp aq mmg suke dr kcik lg..hahaha

hurmmm..oke laa..jom layan..kahkahkah xD

INI BUDAX KAWAN AKU LAA . . !

respon 
hehehe..sape ini budax ni?? haa.. kalo nak taw..teroskan mmbaca ekk..hehe

budax nii..hurmm..actually, aq xterpikir ponn utk cterr pasal dy..tapi.. nak wat cmne..dy yang SURUH..haha..x MALU kan?? kakakaka !! JK xP

hurmmm..eh, korang jgn main2 taw ngan dy..dy ni pandai taww..kteorg kenal sejak skola rendah ag..bile dah msok skola mngah, kteorg terpisah..

telah jauh terpisah diriku dan dirimu , dalam ruang dan waktu... cehh..betoll ke lirik nii?? haha..lantak laa..wakaka !!

hurmmm..korang msti tertanye2 kan spe minah cengeng ni hah?? hahaha..NO , NO , NO !!
aq takkan gtaw korang ag smpai la aq abeh cterr psal dy..hurmm..dy ni baik tu...boleh laa..jahat tu..lagi la bole..haha..gurau je..dy ni friendly taww..lemah lembut, sopan santun, berbudi bahasa..hurmmm..byk lg laa.. [WEKKKKK.. xP] hahah..

hurmm..dy ni mstila sebaya ngan aq..dy skola at MRSM..ha?MRSM ape?? hurmmm.. MRSM Transkrian kott..tah lerr..fb dy yg cakap..bkn aq..hehe..hurmm.. dilahirkan pada tanggal 26 August 1996..dulu skola kat SK Bandar Sungai Buaya..

hurmm..nak cakap ape ag hah?? eh, dulu aq slalu la gak bertandang ke rumah dy..tak malu kan?? haha..xde la slalu sgt..geng kteorg ni mmg kaki lepak..bajet je nak studygroup, tapi bile da jumpe, stadi ke mana apa pun  x ke mana..hahaha

haa..mai snie ceq nak habaq..ceq taw hangpa smua tak boleh nak teka sapa minah ni kan?? hehe..nme dy...

* SITI NURIZZATI BINTI MOHAMAD KHALIL* a.k.a  anak Dato' K..

hehehe..haa..ni lah minah kerepot tuu..nak tgok gamba dy tak?? mai cnie ceq tnjokkan ..

ni time kteorg gi jamuan at uma zura..mne satu izzati??hurmm..jom tgok gmba dy yg lain dlu..hoho ^0^

haa..ni time Graduation Dinner kteorg time drjh 6..hahaha..chumell kan?? nk taw x dy yg mne?? dy yg pakai tudung putehh tulaa..

ni pulak time kteorg wat reunion baru2 ni..haha..ni time ngah wat aktiviti..dy antara mangsa yg terlibat..haha
alhamdulillah..she got 8a's..dlm PMR 2011..
nii..aq tataw la gmba ape..hahaha..graduasi maybe..
hehe..so?? puas ati korg?? puas x tgok gmba dy?? hurmmm..kalo x puas lagi, usha la sndri at facebook dy..hehe..hurmm..oke laa..nak tgok tv jap..hehe..IZZATI, AKU SAYANG + RINDU GILERR KAT KO..hahaha..ok,bye..

''GADIS CUN NI MEMBE AKU LAA''

Wednesday, December 28, 2011

ZURA YANG KU SAYANG !!

respon 
hahahaha.. zura.. korang kenal ke spe dy nii?? haa..dy lah kawan aq dari aq skola rendah smpai la skarang.. darilah SKBSB sampai lah ke SEPINTAR aq bersama ngan dy.. hahaha..aq kenal dy time dy drjh 4 time dy pindah ke SKBSB.. ape SKBSB tuu ?? hahaha.. korang tataw ke?? kesian !! haa.. SKBSB = SEKOLAH KEBANGSAAN BANDAR SUNGAI BUAYA !! hahaha..dah taw daa..?? hehe
hurmmm..zura..

* NORZURATUL 'AIN BINTI RAMLI *
  • seorang yang baik hati
  • peramah
  • suka membantu
  • bijak
  • penyayang
  • pemaaf
  • suka meminta maaf
  • penyabar
  • dan lain-lain ;)
hahaha.. first time aq nmpk dy...aq ingat dy...

*aq un tak ingat ape yg aq pikir pasal dy* hoho !! tapi, wanie, mmbe aq cakap, dy garang .. benar kah?? hahaha..aq un tak ingt..bg aq, dy baik..

aq ingt lg..kteorg main ping pong sama2..haha..dari situ la kteorg rapat..pastu, dy penah invite aq g jamuan at umah dy..time tu dy nak g australia..perghhh..best glerr laa..n time dy balik malaysia tu, kteorg nk upsr daa..n alhamdulillah, she got 5a's .. pintar kan?? hehe..ha !! b4 aq lupe, dy jgak dapat 9a's dalm pmr baru2 nii..hehe..congratz , zura !!

hurmm.. jom layan pic dy nakk?? hehe.. zassss...

hahaha..ni time jamuan kat umah dy tuu..haha..aq simpan ag doe gmba nii.. aq lekat kat dinding bilik aq..haha..mne satu dy?? dy yg tdong purple tu laa..hehe comel kan kteorg?? haha

ni gamba ramai2..yg tadi tu berdua-duaan .. haha
haaa.. aq lupe nk gtaw korang..ni dy pndai mngecat taww..haha..cube tgok pakaian dy..abeh kene cat..haha xD
haa..ni gamba dy time tamrin..ngan sorang ag mmbe aq..tikah..
comell kan dy?? haha..aq tataw la ni hari sukan ke ape..
ni dy laa..haha..cube korang tgok perbezaan baju ngan kasut dy?? hehe..nmpk x??wakaaka xD
hehehe..ni time pasca PMR..kteorg main bowling sesama..dy leader grup kteorg..hehe..aq yg  tgh..sebelah aq huda n zura [kepala pink].. xP
hurmmm..aq rase, cukup la korang tgok gamba dy..haha..kalo korang rase nak tgok lg, korang bole friend ngan dy at facebook dy nii..hehe..hurmm..oke laa.. daa ~

"I LOVE YOU ZURA"

Tuesday, December 27, 2011

ADEK AKEM + KFC = CHEEZY WEDGES xP

respon 
hahaha..tah pape tah tittle entry nii..haha..disebabkan aq sayang sgt kat adek akem aq yang chumell tu, aq nk wt entry pasal dy laa..hehe



fullname : firdaus al-hakeem bin abu bakar
lahir : 3hb mac 2008 bertempat di hos. sg.buloh
anak ke : bongsu

haha..dy ni chumell sgt..tp nakal la gak !! haha..asal gi NSK je, msti dy nak beli toys..tak penah tak beli..mklomlaa..ank bongsu kan..haha..kat umah ni, kalo korg dtg, berselerak dy pnye bas, kereta, trak, motor, n byk lg laa..haha..bese laa..bdak laki kan..haha..kalo aq time kcik dlu, barbie doll..o pape doll laa..haha..kalo xdpt msti nanges..tana kuar dr market tuu..haha..gedix btoll !!

haha..aq ngah pkai spect itam..seyes..silau nk mmpos..tak leh bkak mata..kesan ubat la tuu..haha

hurmm..td, kteorg g T.I..haha..korg msti tataw kan T.I tu ap?? haha.. teluk intan lorh..haha..shortform..hurmm.. 1st, kteorg g check mata aq..jpe dokter pakar..haha..sbb power aq cepat sgt naik..haha..rupenye urat mata lemah..haha..pas titik ubat dalam mata, aq tros tak leh tgok sgt...tu yg aq pkai spect itam tuu..haha



after tu, kteorg g KFC..adek akem tu nak sgt KFC..mklomlaa..seumur idop dy, dy mne penah mkn kt ctuu..haha..ayam KFC un dy tak penah mkn..so, mak aq soh la aq gi beli pape..bungkus je..n makan dlm kete..haha..so, aq bli dua cup pepsi n 3 kotak cheezy wedges..haha..2 kotak dihabiskan oleh aq n adek adam..n 1 kotak lg, dihabiskan oleh adek akem..haha..comot kot dy makan..haha..pstu adeke dy nak lap kat sluar aq?? dah laa aq pkai sluar puteh..haha,..adek sapo la tuu..hehe

then, kteorg g shopping brg skola kat TF Value..pstu, g dgr taklimat at giatmara..bro bameen aq nak msok giat mara lerr..haha..dy amek kursus elektrik..

hurmm..ptotnye nk cterr psl adek akem kan?? haha..tak pelaa.. yg pastinye, ciri2 yang aq suke kat dy ialah lawak n comell !! haha.. bg aq laa..

jom layan pic dy nak??hehe xP

hehe..tgok, dy main air tuu..haha..ni aq snap pic dy tanpa dy prasan..haha..brangan nk drive la tuu..
haha..chumell nye dy !! hehe..asl gmba ni mnampakkan tlinga dy cam capang je?? tp tak taw..tlinga dy tak cpg unn..hehe
tgok !! cmne la dy makan tuu..kakak dy tak ajar ke hah?? haha
haha..sengal la adam..ni time kteorg ngah bosan glerr dgr taklimat tuu..haha
ni sape?? ni la budak hodoh atas nii..haha..ni time gigi dy dah tak jongang + hidung dah x kembang..haha..n mata tak juling..hahah..takde la juling sgt..haha..
hurmmm..ni laa..adek2 aq yang chumell !! haha.. abgg aq?? hurmm..dy tu tak ske amek gmba sgt laa..haha..oke laa..daa~

Monday, December 26, 2011

ASTRO ROSAK !!

respon 
hahaha..korang msti da taw yang aq nak ckp psal ape..haha..astro rosak syalll..so, xleh nak tgok tv..bosan glerr laaa..hahaah..nasib baik aq yang pegang laptop haha..yang laptop ag satu tu pandai2 la korang kongsi ye..hahaha,,kakak + anak yang kejam !!


hahaha..smalam angin kuat..tu yang piring astro lari tuu..haha..tu teori aq je..tataw la ade kene mngene ke takk..haha..masing2 ngah bosan tahap gaban dah nii..haha..nasib baik la ni mmg time aq facebooking + blogging haha..

haha..seyes doe..aq asyik nak gelak je..sian abg aq..dy nak laptop, tp aq x bg..aq pnye, xkan la aq nak bg dy..hahaha..yang lptop hp tu pulak aq bg adek aq main..hahaha..spe soh dy lambat ambik..hahaha

sabo jela ek..kahkahkah !! haha..jahatnye aq..hoho ^0^.. actually, aq x taw nk ckp ape..haha..nmpk sgt kan, yang aq xde idea ?? haha..

hurmm..oke aa..speechless da nii..haha..korang layan jelaa pic yang aq bg nii..hahaah..

bosan sampai tertonggeng !! hoho ^0^


notebook hp..horse power !! haha


aku suke gown nii..cantek kan?? haha..comell..tringin nak pakai satu hari nantii.. xD
hahahaha..x pasal glerr aa..oke aa..bye.. xP

Friday, December 23, 2011

SYUKRAN , YA ALLAH !!

respon 
alhamdulillah~
thank you Allah..

semalam, 22hb december 2011, aq telah mngambil slip kputusan pmr aq..aq nk cterr smlm sbnrnye, tp aq xsehat sgt laa..hehe..dah bape ari dah aq terpaksa tido awal..hoho..hurmmm..cmnii..smlam, ondeway aq nak g skola, bapak aq g sungkai dulu nak wat pe tah..pastu, bapak aq g isi mnyak n time tu dah kol 10..aq un g anta mcg at 15888..sbb aq cuak nk mmpos..pas aq send mcg tu, aq baca lah al-fatihah, ayat kursi, surah al-ikhlas 7x, surah al-alaq 3x, surah an-nas 3x n aq berdoa..pastu, aq dpt mcg..dengan kecuakan yg melampau, aq bukak perlahan2 mcg tu...n,..

kat skola, pas smpai, aq g jmpe mmbe2 aq..time tgh sembang ngan dorg, hadfina call aq..alhamdulillah dy dpt 9a..dy tnye aq bpe..pstu aq ckp aq lom dpt..sbnrnye aq tak sure mcg tu btol ke tak smpai la aq tgok slip depan mata..lama gak la kteorg tnggu..akhirnye, dlm kol 12 lebih, results diumumkan..

Subhanallah ! Alhamdulillah ! Allahu akbar !

aq berterima kasih sgt kat parents aq, cikgu2 aq, kwn2 aq , hadfina n semuua lah yg terlibat dalam proses aq mnghadapi pmr rituu..thanks , korang ! korang telah berjasa n telah terlibat dalam kejayaan aq ni...hehe..

aq bersyukur ke hadrat ilahi ats limpah kurniaNya..dpt gak aq merasa 9a tuu..aq bersyukur sgt..seyes, aq tak confident utk dpt 9a..trial sbp aq dah la terok ! 2a.. n now, i am very very very sure that.. NOTHING'S IMPOSSIBLE.. IF ALLAH SAID THAT, SO, THE 'THAT' WILL BE HAPPEN..hehe



tp dalam suka-suka, aq turut berkongsi duka dgn kwn2 aq yg kurang bernasib baik..namun, kegagalan xselamanya ! mcm mmbe aq skola rendah ni..dy x dpt 5a pon utk upsr.. n alhamdulillah, she got 9a's for pmr..tgok ! xde yang mustahil laa..hurmm.. skola aq ramai yg kantoi sejarah n barab..mmg susaa la gak subjek tuu..aq xnafikan.. hurmm..okelaa..aq taw korg dah bosan baca entry aq nii..hurmm..mai aq tnjok gmba aq..

sementara tunggu results, ape salahnye bergambar dulu..hihi !
atas pentas..
setelah selesai majlis..hoho..aq da blek daa..tak sempat nk salam2 n  trima kasih kt ckgu..sbb kteorg ade hal..huh..sdey nye :'(

aq dan results..hoho ..aq lupe nk amek gmba time at skola..so aq amek gmba depan uma pon jd laa..haha..aslkan ade kenangan.. XD

slip keputusan pmr 2011 , BG105K052 , 960621105090 ~

hadiah dari pihak sekolah..buku ilmiah yang berjudul 'Solat bersama Nabi S.A.W' ~
that's all from me , thank you :)

Wednesday, December 21, 2011

TOMORROW IS THE DAY !!

respon 
what day, man?? 

pmr results laa.. 

oh yeah? hope u'll get flying colours . .

hurmmm, insyaAllah..



hurmmm...cuak seyh..esok adalah tarikh keramat bg aq..n mybe utk mmber2 0913 gakk..huh..aq harap walau ape pun results aq nnti, aq dpt terima dengan hati yg reda..huh..



ni pon aq xkonfem ag. nak datang skola ke tak, sok..haha..trok kan??hurmmm..wteva laa..suke ati aq laa..!! aq nk dtg o not..haha..emosi la pulakk..hoho..tak laa..JK jee..hurmm..seyes doe, aq tataw la nak dtg ke x esok..tapi yg pastinye, aq xnak dtg ngan parents la kalo bole..bukannye ape..aq xsnggop dorang tgok aq bersedih kalo aq xdapat ape yg aq nak..n aq xnak dorang bersedih gak tgok org lain pelok parents dorg tp not me..pham x??huh.., aq bukan jenis yg cmtuu.. aq akan plok kalo mak aq yg tarik aq..kalo x, haram !! haha..



hurmmm..btw, pray for my success ekk..not only mine,.. also, LOX mmbers , ex-students of SKBSB , my cousins n last but not least, my truly friend , HADFINA..hehe..hurmm..okelaa..that's all from me..bye..
wasalam~

Tuesday, December 20, 2011

COUNTING DAYS . . !!

respon 

huhuh.. dup dap dup dap !! jantungku berdegup kencang.. Ya Allah, cepatkanlah masa berlalu spaya aq dapat tdo ngan lena..huh..dah bape ari dah asyik mmpi pasal results..tdo petang pun mimpi gakk..huh..akibat tdo petang !! haha..huh..cmne niii.. ble aq kira blek, bape ari ag results nak kuar, baru aq prasan, 2 DAYS left !!


perghhh !! terkejot babe.. hoho !! aq berharap sgt aq dapat 9A.. gitu gak ngan membe2 aq.. aq nak beri kjayaan aq kat mak bapak aq sbagai hadiah utk dorg yg telah byk bersusah payah untuk aq sorg.,,.huh..kat ckgu gak.. dah banyak yang ckgu2 sumbang utk kteorg..bersusah payah buat kelas .,.tak kira lah pg ke petang ke malam ke.. dorang snggop tnggalkan famili dorang utk kteorg..huh.. cikgu, terima kasih !!

tak lupa gak ngan ckgu sekola rendah .. tanpa dorang, xdelah aq berjaya masok ke sbp,..dorang dah byk bg ilmu..dan aq still gune ag ilmu  yg dorg bg tuu..cikgu, thanks, cikgu !! huhu.. kengkawan pon same gakk .. korang byk bg support kat aq..korang byk ajar ape yg aq xphm..korg byk berjasa lah.. haha..hurmm.. arigatou , kawan !!

hurmm..

cuak tak cuak ??
CUAK ! CUAK ! CUAK !
takot tak takot ??
TAKOT ! TAKOT ! TAKOT !
gempak tak gempak ??
GEMPAK ! GEMPAK ! GEMPAK !
hey, ramai-ramai,
ramai-ramai, kte capai target..
hey, ramai-ramai,
ramai-ramai kte capai target ..
9A's IN OUR HANDS !!!

hahaha..lagu ni khas buat budak LOX especially nye.. n kepada mmber2 di luar sana.. naikkan nama SEPINTAR n SKBSB.. !! bg budak SKBSB..mksod aq, ex-students laa.. ingat tak zaman kegemilangan kite time darjah 6 dulu !! kte pecah rekod kan??!! [bukannye nak bangga, tp sebagai suntikan semangat je].. ape salahnye kte pecah rekod ag skali?? even tak sama skola dah, tp doa ibu bapa dan para guru bersama kite..insyaAllah dengan izinNya, kite akan dapat ape yg kte nak..oke?? 


even kite tak dapat ape yg kte nak tu pun, reda jelaa..insyaAllah Allah akan bg yg lebih baik utk kte pada masa lain.. kalo kte dapat 9a pon, tp bongkak n sombong baik takyah..lebih baik dapat 8a1b tp reda n lebih kuat berusaha pd mse akn datang..tp berdoalah agar kite dijauhkan dr sifat2 tersebott..



hurrmmm..oke lah.. huhuh.. td dah reda cket da kecuakan ni, pastu start cuak blek !! haha !!ok, best of luck semua !! hee~


Monday, December 19, 2011

NAK AMEK RESULTS KE TAK NAK??

respon 
huh..sekarang nii, warga 0913 seluruh negara semua dalam DILEMA..haha..asal??hurmmm..x lain x bukan ialah sbb RESULTS PMR BAKAL DIUMUMKAN KHAMIS NII..haha..3 ari ag doe..huhuh..cuak seyhh..



huh..mule2, aq x cuak ponn..pastu, dah ramai sgt yg ckp psl results at fb..mne tak cuak ?? hoho ^0^ !!
aq tataw la nk datang skola ke takk..ptg td baru je bapak aq cakap aq tgok rsults secara on9 je..aq suke je time tuu..pastu, tadi, aq terpikir sejenak,..aq teringin gak nak amek results ngan kengkawan..nak merasa gakk..even time spm tu ade lg masa utk aq amek rsults ngan kengkawan, tp tu tak sama..maklomlaa,kedatangan kawan baru kan, taon depan..huhu..aq bercadang utk datang skola naik ktm je..takyah la parents aq ikott..lgpon, sian la kat bapak aq sbb dah sebulan dy tak cuti..bz glerr kat hotel tuu..huh..so, aq harap aq dapat la pegi naik ktm..insyaAllah aq akn usulkan cadangan ni kat parents aq esokk..huh..oke laa..bye !!

Ya Allah,
Kau berikanlah kami results pmr yang gempak,
yang mampu membuat ibu bapa , para guru dan orang sekeliling kami bahagia, gembira dan bangga terhadap kami..
supaya kami dapat memberi suntikan semangat kepada adik-adik kami yang bakal menduduki pmr pd tahun akan datang..
supaya kami dapat mengharumkan nama sekolah,
supaya kami dapat melahirkan generasi ISLAM yang berilmu, beriman, serta cemerlang dari pelbagai aspek..
Ya Allah, Engkaulah Yang Maha Mengetahui,
Kau tahu apa yang terbaik buat kami, Ya Allah..
maka, Kau tetapkanlah dengan sebaik-baiknya..
sesungguhnya, segala yang Kau jadikan ada hikmah di sebaliknya..
kami terima segala ketetapan Mu dengan reda dan rendah hati..
Kau ampunkanlah segala dosa yang telah kami lakukan..
sesuungguhnya , Kau Maha Pengampun lagi Maha Penyayang..
perkenankanlah doaku , ya Rabbi..
amin, amin, amin ya rabbalalamin..



Sunday, December 18, 2011

SIHIR !!

respon 
hurmmm..disebabkan semalam n ari yg sblom nye aq da terlalu TAKSUB ngan MERLIN aq tuuu, ari ni aq nk cterr pasal bende yg diamalkan oleh MERLIN , HARRY POTTER n yg lain2 tuuu..iaitu, SIHIR !! hahaha..hurmmm..korg suke tgok takpe, jgn contohi lak..takde manfaatnye blaja ILMU-ILMU HITAM cmnii..haha..meh cnii aq nk gtaw...

magic, magic n magic !!

abracadabra !!



ANGKARA SIHIR DAN KESANNYA
Sihir adalah perbuatan yang berkaitan dengan jin yang menyebabkan perubahan secara mendadak tanpa diketahui sebabnya.
Sihir juga merupakan perantaraan di antara tukang sihir dan syaitan yang mensyaratkan si tukang sihir tersebut agar melakukan perbuatan haram dan syirik di samping menyerahkan segala ketaatan kepadanya demi memperolehi bantuan dan pertolongan yang dihajatkan.
Terdapat pelbagai jenis sihir yang terjadi dalam masyarakat kita, antaranya seperti berikut:
1. SIHIR PEMISAH
Takrif dan pengertiannya:
  • Memutuskan hubungan anak dan ibu.
  • Memutuskan hubungan anak dan ayah.
  • Memutuskan hubungan seseorang dengan saudaranya.
  • Memutuskan hubungan seseorang dengan kawannya.
  • Memutuskan hubungan antara dua rakan kongsi.
  • Memisahkan antara suami dan isterinya.
Tanda-tanda sihir pemisah:
  • Perubahan secara tiba-tiba dari sayang menjadi benci.
  • Berlaku keraguan melampau antara suami isteri.
  • Enggan memohon maaf.
  • Membesar-besarkan perselisihan yang kecil.
  • Suami melihat isterinya berwajah hodoh dan sebaliknya.
  • Benci kepada setiap perbuatan yang dilakukan oleh pasangan.
2. ILMU GUNA-GUNA
Sihir ini juga dikenali sebagai Ilmu Pengasih atau Pemikat.
Tanda-tanda:
  1. Asamara cinta yang keterlaluan.
  2. Berubah secara spontan dari benci kepada suka.
  3. Cenderung melakukan hubungan seksual.
  4. Sukar mengawal cinta.
  5. Rindu bayang yang berlebihan.
  6. Patuh secara membuta tuli tanpa dapat dikawal.
  7. Mimpi bersetubuh dengan orang yang menyihirnya.
  8. Menjadi tumpuan orang ramai walaupun tidak seberapa (kedai).
Sebab-sebab:
  • Timbulnya berbagai-bagai perselisihan antara suami isteri.
  • Mencuba dan ingin tahu.
  • Perasaan cemburu, cemas jika suaminya akan berkahwin lagi.
  • Melakukan aniaya terhadap wanita yang pernah menghampanya.
  • Melariskan peniagaan.
  • Mendapatkan pengikut.
Kesan-kesannya:
  • Adakalanya seorang suami akan menanggung sakit dalam jangka masa yang lama.
  • Adakalanya kesan daripada sihir itu tersasar atau tersalah tuju sehingga suami membenci isterinya. Ini akibat daripada sesetegah tukang sihir yang tidak mahir menggunakan sihir tersebut.
  • Adakalanya seorang isteri mengenakan sihir beberapa kali supaya suaminya hanya sayang kepadanya sehingga menyebabkan suami membenci ibu, saudara mara perempuan dan semua wanita yang ada hubungan kekeluargaan.
SIHIR YANG DIHALALKAN
Berhias dan mencantikkan diri di hadapan suami. Menjaga supaya suaminya tidak melihat sesuatu yang buruk darinya, tidak mencium bau yang tidak enak, selalu senyum manis, berkata baik, lembut, menjaga harta suami, menjaga anak-anak dengan kasih sayang, mentaatinya selagi tidak menyuruh perkara maksiat kepada Allah.
3. SIHIR MEMPERDAYAKAN PANDANGAN (SILAP MATA)
Tukang sihir membawa sesuatu, kemudian mengucapkan jampi-unsur syiriknya dan azimat-azimat kekufuran lalu meminta bantuan syaitan sehingga orang ramai melihat sesuatu itu tidak sebagaimana hakikat sebenar.
Tanda-tanda Hinopsis:
  • Orang melihat benda yang diam seolah-olah bergerak atau sebaliknya.
  • Melihat yang kecil menjadi besar atau sebaliknya.
  • Seperti melihat tali dan tongkat menjadi ular yang bergerak dan merayap ke arah nabi Musa.
  • Seperti kain / api berubah menjadi burung.
4. SIHIR YANG MEMBUAT GILA
Tanda-anda Sihir Gila:
  • Binggung dan lupa sesuatu.
  • Kacau dalam perbicaraan.
  • Mata kuyu (moyok).
  • Tidak boleh tenang di satu tempat.
  • Tidak boleh tetap melakukan pekerjaan tertentu.
  • Tidak mengambil berat tentang penampilan (selekeh).
  • Sampai kesatu tahap ia tidak sedar dirinya sedang berjalan dan tidur di tempat-tempat sunyi.
5. SIHIR MEMBUAT ORANG TIDAK BERMAYA
Tanda-Tanda:
  • Suka berseorangan / menyendiri.
  • Tidak bercakap / pendiam.
  • Tidak suka berjumpa orang.
  • Fikiran meracau / terganggu.
  • Selalu pening.
  • Selalu lesu dan tidak bermaya.
  • Hilang semangat apabila tiba di tempa kerja.
6. SIHIR MENDENGAR PANGGILAN
Tanda-tandanya:
  • Selalu mengalami mimpi ngeri.
  • Bermimpi mendengar orang memanggil nama.
  • Mendengar suara-suara yang bercakap kepadanya dalam keadaan jaga tidak melihat orangnya.
  • Selalu was-was.
  • Selalu syak wasangka terhadap teman dan orang-orang yang mencintainya.
  • Mimpi seolah-olah jatuh dari tempat tinggi.
  • Mimpi melihat haiwan yang mengejarnya.
Bagaimana Sihir Ini Dilakukan?
Tukang sihir mengirimkan jin yang diberikan tugasnya untuk mengganggu mangsa pada waktu tidur dan jaga, kemudian jin itu menampakkan dalam diri dalam tidur berupa berbagai-bagai haiwan buas yang mengancamnya atau memanggilnya, ketika jaga mangsa mendengar suara seseorang yang dikenalinya atau mangsa mendengar suara-suara aneh.
7. SIHIR MEMBUAT PENYAKIT
Tanda-tandanya:
  • Selalu sakit pada salah satu anggota badan.
  • Saraf tersumbat.
  • Lumpuh salah satu anggota tubuh.
  • Tidak berfungsi salah satu pancaindera.
  • Lumpuh keseluruhan badan.
Bagaimana Berlakunya Sihir ini?
Jin akan ditugaskan menetap di otak, benar-benar di tempat yang dikehendaki tukang sihir seperti di pusat pendengaran, penglihatan dan sebagainya. Ketika itu, aggota tubuh mangsa berada di antara 3 keadaan:
  1. Menghalang isyarat-isyarat / arahan otak sampai kepada anggota tubuh sehingga anggota tubuh tidak berfungsi menyebabkan mangsa menjadi bisu, buta, tuli dan lumpuh.
  2. Membiarkan tubuh berfungsi dan kadangkala menghalangnya daripada berfungsi.
  3. Membiarkan otak memberikan isyarat melampau dan cepat anggota tubuh mangsa menjadi kaku dan tidak bergerak walaupun tidak sampai ketahap lumpuh.
8. SIHIR PENDARAHAN
Sihir ini hanya berlaku kepada wanita. Jin itu diberikan tugas untuk mengeluarkan darah, di mana jin akan berjalan bersama-sama aliran darah. Sabda Rasullullah (s.a.w.): "Syaitan berjalan dalam tubuh manusia melalui peredaran darah".
Pengertian Pendarahan
Dikenali oleh ahli feqah sebagai darah istihadah dan dikalangan doktor biasanya disebut pendarahan. Kemungkinan pendarahan ini berlangsung hingga beberapa bulan tidak kira sedikit atau banyak.
9. SIHIR MENAHAN PERNIKAHAN
Tanda-tandanya:
  • Pening kepala yang berterusan, sekalipun diberikan ubat oleh doktor.
  • Sesak di dada terutamanya selepas asar hingga tengah malam.
  • Melihat pelamar bermuka hodoh.
  • Banyak berfikir (fikiran melayang)
  • Selalu gelisah waktu tidur.
  • Selalu rasa sakit di perut.
  • Rasa sakit di tulang punggung bahagian bawah.
Cara berlakunya Sihir ini
Jin akan ditugaskan melakukan satu di antara dua:
  • Masuk ke dalam tubuh wanita menyebabkan dia benci kepada setiap calon suami yang melamarnya.
  • Jin menukarkan wajah lelaki yang ingin melamarnya berwajah buruk.
SIHIR PUKAU
TANDA-TANDA TERKENA SIHIR PUKAU:
  • Melihat sesuatu tidak sebagai sebenarnya seperti melihat benda kecil menjadi besar atau sebaliknya.
  • Melihat wajah yang cantik menjadi buruk atau sebaliknya.
  • Menjadi bingung, tidak boleh bercakap dan menuruti permintaan seseorang walaupun tidak dengan kerelaan hati.
  • Tidak sedar akan diri sendiri walaupun ditanya sesuatu yang berkaitan tentang dirinya
  • Rasa mengantuk yang terlalu luar biasa.
  • Rasa begitu tertekan sehingga fikiran menjadi buntu.
  • Rasa benci terhadap orang yang patut disayangi seperti suami isteri.
  • Rasa kasih yang keterlaluan terhadap seseorang.
  • Berjalan menuju ke suatu tempat dalam keadaan tidak sedar atau ketika tidur.
PUKAU BOLEH BERLAKU MELALUI:
  • Hembusan asap rokok.
  • Tenungan mata.
  • Perbualan.
  • Minuman
  • Handphone (percakapan dan sms).
  • Membuang najis dan membuang pakaian buruk di hadapan rumah.
PUNCA SIHIR:
  • Masalah perniagaan seperti berkedai, berjaja, kontraktor dan sebagainya.
  • Putus pertunangan.
  • Masalah pertunangan yang tidak ditunaikan.
  • Rebutan pangkat kedudukan dalam masyarakat.
  • Rebutan harta pusaka.
  • Irihati dengan jiran-jiran sebelah.
  • Cemburu, jahat sangka dan seumpamanya.
  • Mencuba kehebatan ilmu.
  • Mendapatkan keuntungan duniawi.
MELINDUNGI DIRI DARIPADA GANGGUAN DAN SIHIR:
  • Sentiasa berzikir dengan zikir yang diwariskan oleh naib s.a.w.
  • Menyebut nama Allah dalam setiap pekerjaan.
  • Menyebut nama Allah setiap kali masuk ke dalam tempat gelap.
  • Jangan menyakiti binatang seperti anjing dan kucing.
  • Jangan tidur bersendirian, jika terpaksa berwuduklah dan membaca doa sebelum tidur.
  • Jangan membuang air kecil ke mana-mana lubang atau takungan air.
  • Jangan membunuh ular yang masuk kedalam rumah sesewang-wenangnya.
  • Jangan mendedahkan aurat kasar didalam rumah dan jangan selalu bersolek dan berhias kerana timbul rasa ghairah jin jantan terhadap wanita itu.
  • Jangan membuang benda berat tanpa menyebut nama Allah.
haa...so, korg da taw serba sedikit tntg SIHIR kann?? aq tak reka2 taww...ni aq cilok dr sinar zamdurrani..hahaha..korg klik, n korg leh usha la ape yg ade at website dy..hurmmm..okelaa..tu je kott..

wallahualam~

Saturday, December 17, 2011

SURAH AL IKHLAS?? APE CER...

respon 
haha...nie la surah yang paling fames oleh korg2 sume bawak time solat fardu.pendek kononnya.kadang2 sampai tiap2 rakaat dibaca surah ni.haha...xpe, yg penting solat.ok?hehe...kat sini aku sebagai wakil orang jawa(sejak bile tah jdi wakil jawa.haha....) ingin berkongsi apa-apa yang berkaitan dengan surah ini.

SeBaB-SeBaB TuRuNnYa SuRaH AL-IkHLaS :

Sebahagian riwayat menerangkan : sebab turunnya surah ini iaitu : ketika Rasulullah SAW sedang dalam perjalanan pindah dari Mekkah ke Madinah, Rasulullah melihat jauh dibelakang seseorg yg sedang mengejar beliau dengan berkenderaan kuda.Disaat itu datang Jibril kepada Rasulullah lalu berkata : Hai Muhammad! Suragah mengejarmu dari belakang dan hendak membunuh engkau, tetapi Allah telah memberitahu kepada bumi agar taat kepadamu.Tidak lama kemudian sampailah Suragah kepada Rasulullah dengan pedang terhunus.Tetapi dengan takdir Allah, Suragah serta kudanya terperosok ke dalam bumi, hingga tak berdaya apa-apa lagi.Rasulullah menoleh ke belakang dan Suragah berkata : "Tolonglah aku wahai Muhammad!aku tidak akan berbuat sesuatu kepada engkau!".Kemudian Rasulullah menarik Suragah dan kudanya dari dalam bumi.Suragah pun selamat, dan ia berkata :"Terangkanlah kepadaku hai Muhammad, tentang Tuhanmu yg mempunyai kekuatan yg besar ini.Adakah ia terdiri dari emas atau perak?".Rasulullah menundukkan kepalanya, termenung sebentar, kemudian turunlah Jibril dan berkata : "Hai Muhammad!Qul hu Allahu ahad!" sampai akhir ayat.


wow...hebatnya surah ini.aku akan beramal dgnnya.hehe


KhaSiaT SuraH AL-IkHLaS :
1.Abu Sa'id Al-Khanafi menerangkan : surah ini dinamakan Surah Al-Ikhlas, ertinya bersih atau lepas, maka barang siapa yang hari kiamatmembacanya dan mengamalkannya dgn hati yg ikhlas maka ia akan dilepaskan kesusahan-kesusahan duniawi, dimudahkan di dlm gelombang sakaratulmaut,dihindarkan dari kegelapan kubur dan kengerian

2.Ibnu Syihab Al-Zukhri menerangkan : Rasulullah SAW bersabda : siapa membaca Surah Al-Ikhlas seolah-olah ia membaca sepertiga Quran"

3.Riwayat dari Sayyidina Ali RA : siapa membaca surah AL-ikhlas sebyk 11kali sesudah solat subuh, maka syaitan tidak akan dapat menggodanya utk memperbuat dosa, meskipun syaitan itu dgn sungguh2 hendak menggodanya pada hari itu.

4.Sayyidah Aisyah menerangkan : Dari nabi Muhammad SAW ,"siapa membaca sesudah selesai sembahyang Jumaat, surah al-Fatihah 7kali, surah ikhlas 7kali, surah al-Falaq 7kali, dan surah an-Naas 7kali, maka Allah akan melindunginya dan kejahatan sampai kehari Jumaat yg akan dtg.

5.Dari Sayyidina Ali RA dari Rasulullah SAW : "siapa hendak musafir, kemudian ketika ia hendak meninggalkan rumahnya, ia membaca surah Ikhlas 11kali, maka Allah memelihara rumahnya sampai ia kembali".

*rujukan daripada risalah doa karangan Hj. Dja'far Sabran

100% copy from sayap dunia . .

wallahualam~

Saturday, December 3, 2011

AKU DAN QUOTES . .

respon 
hoho..i'm referring to you, *****...

















"SILENCE IS A GIRL'S LOUDEST CRY. YOU CAN ALWAYS TELL SHE'S REALLY HURT WHEN SHE STARTS IGNORING YOU"